2013. január 27., vasárnap

Jane Austen - A Mansfieldi kastély - Jelenlegi ára: 1 000 Ft

A borítója kicsit kopott, de remek állapotban van.  
A világirodalom Remekei sorozatból való: )
A romantikus történelmi regények nagy divatja idején Jane Austen új műfajt teremtett: az 1814-ben megjelent „ Mansfield Park" modern társadalmi-lélektani regény, melyben az írónő egy vidéki úri család hétköznapjait, a köznapi családi élet bonyodalmait ábrázolja.
A jó nevű, ám szegény családba született Fanny Price-t anyja a Mansfield Parkban lakó gazdag rokonaihoz küldi. A mansfieldi kastély Sir Thomas Bertram otthona, itt él feleségével és négy gyermekével. A család befogadja ugyan a lányt, de sohasem kezeli egyenrangúként. Fanny Price tízéves, amikor Mansfield Park befogadja, tizennyolc, amikor az olvasó búcsúzik tőle. E nyolc év története kel életre a regény lapjain, attól a naptól kezdve, amikor a félénk és zárkózott kislány új otthonába érkezik. Fanny életében mély törést jelent a szülői házból való kiszakadás, és helyzetét – különösen a kezdeti időkben – nem túlzottan könnyíti meg a két elkényeztetett Bertram lány sem. De a fiúk közül az egyikben, Edmundban hamarosan megértő társat talál, s barátságuk idővel szerelemmé érik. A nyolc év során nemcsak Fanny járja ki az érzelmek iskoláját, hanem négy fiatal rokona és a sorsukban oly jelentős szerepet játszó szép Crawford testvérpár is, akik megnyerő modorukkal és külsejükkel alaposan felforgatják a család mindenapjait és összezilálják a konzervatív értékrendet. A fiatalok közül csak Edmund és Fanny érnek révbe, s boldogságuk záloga a lány hűsége és szerelme.
A művet, melynek fő- és mellékszereplői egyaránt emlékezetes, árnyaltan megrajzolt figurák, a jellegzetes austeni irónia teszi még élvezetesebb olvasmánnyá.



Jelenlegi ára: 1 000 Ft

Az aukció vége: 2013-02-15 10:55
. Jane Austen - A Mansfieldi kastély - Jelenlegi ára: 1 000 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése